lauantai 21. toukokuuta 2016

A336. Reuma ja lämpimämpi keho

Reuma vaikuttaa jatkuvilta kylmänsäryiltä. Yleisvaikutelma kehosta on kuin mikä on muille ihmisille tuttu talven hiihtoretkiltä. Eli kehon lämpötila on niin paljon alhaisempi kuin mitä sen kuuluisi olla. Siksi tarvitsee pukeutua lämpimästi sisälläkin, esim. villasukat ja talviajan sisävaatteet villapitoineen kesälläkin, sillä kesällä on usein sisällä viileää. Ei saisi ollenkaan oleskella paikoillaan vaan tarvitsisi olla toimelias ihan jo lämmöntuoton vuoksi. Ja viileässä ei saisi olla ollenkaan oleskelevainen vaan vain liikkua. Teenjuonnin sijasta pitäisi huolehtia ateriat entistä paremmin, sillä liian alhainen kehonlämpö jatkuvasti on usein seurausta siitä ettei keho jaksa tuottaa lämpöä, mihin riittävät ateriat auttaisivat.
Katso Lämmittelyohjeita 150kpl http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2015/01/viileaan-sopeutuminen.html
Katso myös 33. kylmänsäryt

12.1.2018   Auttaisikohan reumaa sairastavia ajatus ruskeasta rasvasta: oikein kylmänkestävillä ihmisillä ja eläimillä sanotaan olevan ruskeaa rasvaa kehossaan. Siitä voisi kai lukea jostakin kai katsoa arktisen luontodokumentin.

20.5.2022   On tärkeää pitää koko keho ihan lämpimänä, etenkin sisällä ja ulkona, jos on pakkasta. Siksi vaatteiden on oltava lämpimät. Niiden ln oltava niin väljät, että kehon luo jää vaatteen sisälle lämmintä ilmaa kuin olisi lämmin sää. Vaatteen on oltava paksu kuin neule ja sen läpi ei saa tuulla ollenkaan vaan lämpimän ilman täytyy pysyä vaatteen sisällä lämmuttämässä kehoa. Sekä paidan että jaloissa on oltava näin lämpimästi, eli vaate ei saa olla malliltaan ihonmyötäusen tapainen, vaan olisi parempi käyttää palleroisia tai muutamaa koko liian suuria vaatteita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti