torstai 21. tammikuuta 2016

A258. Tyrä ja kuviteltu viileähkö virta keskikroppaa ja jalkoja alas

En nyt taas tätäkään vaivaa niin tiedä, mutta eikö tyrä ole jokin navanseudun  laajan ympäristön solmumainen kramppi tms. Auttaisiko sellaiseen kramppaamattomuus: kuviteltu viileä(hkö) virta keskikroppaa ja jalkojen seutua alas, rentouttaen, herkkätunteistaen vähän kuin hengellisyys tai hyvä tahto. Ettei niin yrittäisi kapeaa putkinäköistä perspektiiviä myöten aina samaa vaan yrittäisi olla avarakatseisemmin objektiivinen ja siltä laajemman kokonaiskuvan kannalta herkän tuntevastikin toimiva.

17.1.2018   Jos on moraalisemmassa asemassa tai tehtävässä kuin mihin oikeastaan kuuluisi, niin kuuluisi olla maisemamainen hyvää toivova huonio, mutta helposti menee hämilleen tms ja huomion piiri kapeutuu ihan vain omaan käsitllä olevaan työtehtävään. Silloin ei kai niin tule yleisestä sivistyksestä ja yhteiskunnallisesta hyväntahtoisuudesta virtamaista vaikutetta jostakin ylhäältä, mikä kai voisi korjata tyrän pois, jos sen vaikka alemmalla asemalla, vaikkakin kenties sama tehtävä, saisi aikaan.

28.11.2020   Tyrä on kai sitä, kun joku tai jotkut yrittävät jumittaa ihmisen liian
korkeaan asemaan, jossa ei voi kunnolla kauniisti elää ja toivoa hyvää
vaan tarttee patsastrella vain.

30.5.2022   Tyrä on kai ihmisellä, joka painaa vatsaansa eteen ja alaspäin, on siis elekieleltään käytännönläheisempään, raadollisempaan ja taitotasolta alempaan palikkajärkisempään rikollisempaan pyrkivä, jolloin auttaisi, jollei hän väittäisi taitotasoaan niin fiiniksi ja korkeaksi vaan sellaisrksi kiin mikä hänellä mieltymys on ja minkä hän hyvin ymmärtää. Jos vaikute tulee seuralta elekielen ksutta, on seura liian alhaisrn tasoista ja liian moraalitonta, epärakentavaa. 

7.6.2023   "a33.   There is a Japanese exercise which I feel to be somehow essential, good, or then it was invented by some Finnish aikido instructor at the university's aikido club. It is something like saying hi to the sky and earthening. I am not sure if I know it right. One stands with feet comfortably about shoukder width and rises naturallyboth hands as straight in an arch hands at the sides to straight up and when the hands are at least quite high one at the same time looks up imagining that one says hi to the sky so. One continues the movement by bending arms so that the hands press palms down in front of one's face and body, and at the same time one quite slowly breathes out and looks forward. At the level of the stomach one shakes hands with oneself, which is said to be earthening and connected with one's center of mass in the stomach. Then one moves naturally, as if slightly pressing down, one's hands to the sides, arms straight but for a moment palms down as if pressing down a little bit. Then one relaxes and the exercise is over. One can repeat this a couple of times. I guess that one is left standing freely for a moment after the exercise. "

Learntalents.blogspot.com



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti