sunnuntai 24. tammikuuta 2016

A261. Mahakivut ja elämänvalintojen korjaaminen tunteidenmukaisiksi

Joskus, jos tekee elämänkielteisen valinnan, vaikkapa kuuntelee toisten neuvoja, vaikka nämä ovat eri ihmistyyppiä kuin mitä itse on, niin nämä pitävät hyvänä valintana jotakin, mikä ei itselle sovi ollenkaan, ja jos siihen lähtee mukaan, niin kenties tulee mahakipuja, sairastuu niihin, mihin auttaa, jos korjaa omat elämänvalintansa omien tunteidensa mukaisiksi, positiivisiksi siis omalta kannalta, vaikkei osaisi kertoa muille, miksi ne juuri olisivat paras valinta tai miten heidänkaltaisilleen mahdolliset (eihän niiden tarvitse olla heidän oman elämänsä valintoja). Itse haluat niihin satsata, joten kai ne itsellesi helpommin ovat mahdolliset. Sinulla on eri esikuvat ja opit heiltä eri asioita, eri lahjakkuuksia, eri elämänvahvuuksia. Siksi sinulle sopivat eri valinnat + tunteidesi vuoksi tottakai.

Katso 61. Kuukautiskivut ja karkki  14.6.2015


21.2.2022   Joillakin on kai jatkuvasti maha kipeä ja ontto olo, jolleivät ota kovin iisisti, siksi kun heidän elämänlaatunsa on liian huono. Siihen auttaisi elämänviisauden lusääminen paljon, mikä olisi mahdollista esim engl tonttutaitokirjoitukseni avull, learntalents.blogspot.com .

29.6.2022   Jos riitelutte, niin mahakipuja voi tuoda myös, jos olit liian kova toisia kohtaan, esim lastasi kohtaan. Eli ei putäisi llla niin kova muita kohtaan. 

30.6.2022   Mahakipuja voi tulla myös, jos ruuan kalorimäärä tai ehkä pikemminkin ruokalajin tuhtius on ihan väärin, esim pelkkiä kevyitä vihanneksia, kun olisi tavallisen aterian paikka, tai raskasta ruokaa, kun pitäisi syödä keittoa. 

30.7.2022   Kuukautisiin liittyvät mahakivut kohdassa kuukautiskipujen ehkäuseminen. Jos on kovaan vatsaan liittyen mahakipuja, tarttee käydä kakalla. Jos mahakivut eivär tunnu liirtyvän kroppaasi tai elämääsi, vaan tulevan joltakulta toiselta, kuin toisen kroppaolisi kohdallasi, lue Henkimaailman juttuja. 

17.8.2022   Jos vatsan seutua kramppaa kuin kakkahätä tai jos kakka tai jokin muu painaa vatsaa, niin se voi tuoda kiouja. Pitäisi sen sijaan olle rennon eläväinen herkkäliikkeinen hienopiirteisesti hahmotettu vatsanseutu ja elämänvalinnat tervehenkusesti positiivisten tunteiden suuntaan. Musiikki, meditaatio, luonnon kauneuden ihaileminen ja kiva liikjntaharrastus voivat auttaa tässä. Lusäksi kakalla käyminen, tuulettaminen ja raikas vesi.

Jos elämänpiirin sosiaaluset suhteet tai tekemisentavat tms aiheuttavat vatsakiouja, tarttis elää erillisemmin, olla itsenäisempi tervehenkuseen tapaan ja tehdä elämän päövalinnat tunteiden mukaan eikä taktikouden. 

Jos häiritsee jokin yhteiskunnan instituutio tai käytäntö, esim koulu, kiinnitä huomiota siihen, mikä on sen yleispätevä hyvähdnkinen idea ja mitkä pääpiirteet, jotka tarttee olla mukana, ja mutä hyvä laatu vaatii, ja vaali ne, ja jätä sivuseikat vähemmälle, kenties kokonaan pois. 

18.8.2022   Liian ankea sisustus voi tuoda mahakipuja. Kivat verhot, matto, viherkasvit, kivannäköiset käytännölliset huonekalut, viltit tms lämmikkeet, kenties luonnonmateriaalit sekä musiikki tekevät sisustuksesta viihtyisämmän. Ulkona on tärkeää katsella luontoa, etenkin kai puita, heiniä, kukkia ja näyttäviä pilviä. Ruutumalli on usein vatsakipuja tuovempi kuin elämää varten muotoillut huonekalut ym.

26.8.2022   Jos jokin tuntuu ikävältä esim tällä kertaa, niin ei sitä kannata ottaa emotionaalisesti niin lähelle itseään että suorastaan vatsan kohdalle. Joskus jokin kantaa elämää niin hyvin, että jaksaa hyvin esim sisätilojen tyhjiä neluskanttisia pintoja, muttei se merkkaa, että niiden varaan voisi myöhemmin perustaa elämäänsä. Elämää voi perustaa hyvin vain terveiden ikiaikaisten elämäntapojen vsraan, siis lähinnä luonnon ja elollisen varaan sekä hyvän ymmärryksen, musiikin, kauniiden arvojen, yms varaan. 

29.8.2022   Pointti oli elämänvalintojen korjaaminen tunteidenmukaisiksi sivistyneen viisaan maailmankuvan mukaan eikä jotenkin mässäillen. 

Katso hakemistosta myös muut kipuihin tai särkyijin liittyvät kohdat, jos ne kuulostavat sopivilta esim kivut sosiaalisista syistä ja kiputilat. 

10.9.2022   Toisten kulttuurien uomat voivat aiheuttaa mahakipuja, samokn joidenkin toistem ihmistyyppien elämän uomat, eli jos niistä tulee kipuja, niin tarttis varoa vaikutteita, jotka vaativat niiden uomia. Itselle tavallusesti hyväätekevä kulttuurivaikute voi olla korvikkeeksi tehokkaampi kuin pelkkä haitallisen pois karsiminen.

Terveiden elämäntapojen tekemiset mielitekoina niin kukn että ulkona paistaa aurinko, mennäämpä sinne vähän kattelemaan, voivat luennyttää kiputaipumusta pois. 

9.10.2022   Omat aiempien buosien tavalliset ihan kivatkin tilanteet voivat myöhemmin eri elämäntilanteessa tuntua kivuliaina vaikka ennen olivat vain hankalua elämään luonnostaan kuuluvalta tuntuvin tavoin, mutta ajan myötä esim sosiaaluset realiteetit, elämänmahdollisuudet, kestokyky ja taidot ovat muuttuneet niin paljon, ettei enää ole mieltä palata vanhaan. Vastaavasti joku toinen saattaa kestää elämäntilanteensa rasitukset hyvin, mutta jollekun erilaista elämää elävälle ne tuntuvat mahakipuina. 

14.10.2022   Mahakivut syksyllä voivat liittyä vuodenajan elämisen taitojen puutteeseen. Lue syksyn ja loppusyksyn elämisen ohjeita selä lämmittelyohjeita https://finnishskills.blogspot.com/2014/11/living-with-seasons.html 

Paljon liikkuvan mahakivut liuttyvät kai usein liian kevyeen ruokavalioon, sillä fyysisen rasituksen kantamiseen tarvittaisiin vähän läskiäkin. Myös esikuvat voivat olla huonolaatuisempia kuin on olettanut. 

15.10.2022   "Lohduton olosyksyllä puiden pudottaessa lehtensäliittyy ainakin osin siihen, kun koulu tai työ tms elämän iso tekijä painaa, joten harrastuksista olisi iloa. Myös kehon pitäminen lämpimämpänä tekee olon mukavammaksi.
Jos on hermostunut vellova olo, jotenkin holtiton, niin se kai liittyy joko unenpuutteeseen tai esim. siihen, ettei osaa syksyn elämistä ollenkaan, mutta voi se olla muutakin. Puihin ei saa nojata silloin, kun ne ovat pudottaneet melkein kaikki lehtensä, vaan on oltava etäisempi, ihan vain katseltava, eleltävä. Lisäksi tarvitsisi sisällä olla talviajan sisävaatteet koko ajan ja usein myös lämmin viltti.
Jos lehtien putoaminen tai jokin muu syksyssä tekee mahan kipeäksi, meinaa se kai, että tuo asia on tunteille liian ikävä. Siksi ei pitäisi sen kanssa niin vahvasti olla vaan hommata muuta kivaa elämänsisältöä ja olonsa lämpöisen mukavaksi ainakin välillä. Nämä vuodenaikojen elämisen ohjeet voivat myös olla avuksi, etenkin niiden musiikki.
Tropiikissa ei ole meidän vuodenaikojamme. Jos syksy tekee kamalan huonon olon, esim. lehdettömät puut, olet kenties epähuomiossa ottanut mallia jostakusta, joka ei ole aiemmin elänyt yhtään kokonaista syksyä. Samoin voi kai käydä, jos otat mallia jostakusta, joka nojaa sellaiseen, joka ei ole elänyt yhtään syksyä.
Ihmisten tadoissa elää loppusyksy on niin isoja eroja, että jotkut kai olettavat toisten lintsaavan loppusyksyn, mutta esim. kauneustajunsa voi säätää nauttimaan loppusyksyn kauneudesta, ja ulkoilujen pituus sekä lämpimät vaatteet vaikuttavat mielialaan yllättävän paljon, samoin harrastukset yms kiva tekeminen versus niskassa painavat ikävät asiat.
Vaikutelma roikkuvista kuolleista oksista, jotak eknties ovat likaisia tai joissa olisi kuolleita lehtiä, ovat kai tropiikkilaisten näkemys tai sitten pimeässä kulkevan tai fyysisesti rasittuneen (syö paljon (aterioita & napostele), ota leppoisasti, lepää paljon ja pysyttele ihan lämpimänä). Kun ulkona katselee ympärilleen, niin puissa on iloisesti lepattavia keltaisia tai vihreitä lehtiä, ja ainakin oksat ovat terveet, niihinhän kasvaa keväällä uudet lehdet. Lisäksi maassa on pudonneita lehtiä kuin suojaavana kerroksena, ei kamalalla tavalla kuten tropiikkilaiset väittävät. Mene ulos ja katsele puita ja pudonneita lehtiä lähempää niin, että näet hyvin. "

15.11.2022   Maha kipeä kuin mahassa olisi puruja. Tee oikein pitkä kakka wc-pyttyyn, kakkaa siis tavallista tyhjemmäksi. 

9.12.2022   Jos sinulla on mahakivun lusäksi kuukautiset lue kohta Kuukautiskipujen ehkäusemisestä. Ainakin tarttee käydä vessassa, kakata ihan tyhjäksi, pyyhkiä hyvin ja vaihtaa ihan uusi puhdas side.

Jos sinulla on mahakipujen lusäksi kakkahätä, käy vessassa ja kakkaa vatsa ihan tyhjäksi. 

Jos olet syönyt raakoja juureksia, syö jotakin mahaystävällistä tyynnyttävää vastapainoksi, esim viili, ruskea kastike, hyvin kypsennetty ruoka. Mieti, voisitko vaihtaa kunnolla kypsennettyihin juureksiin, jos juureksia tafvitset. 

29.12.2022   Jos mahasi on kipeä tai lähiaikoina ollut kipeänpuoleinen, älä käytä vaatteita, jotka painavat laajaa vatsan seutua ollenkaan. Joskus runsas veden juominen voi auttaa mahakipuun, mutta silloin vatsa yleensä turpoaa ja tarvitaan bieläkin väljemmät, siis muutamaa numeroa isommat vaatteet. 

9.1.2023   Jos sinulla on iso maha, yritä saada henkilöt, jotka vaikuttavat olevan kohdallasi, pissaamaan ja kakkaamaan perin juurin ihan tyhjäksi vaikka olisi heillä tai itselläsikin valtavasti suurentuneet säiliöt moiselle. 

19.3.2023   Auttaisikohan joihinkin mahakipuihin elämää pehmentävä lukeminen, esim engl tonttutaitokirjoitukseni learntalents.blogspot.com tai kirjoina amazon.fr haulla "tervola" ?

7.4.2023, pitkänäperjantaina   Auttaisivatkohan pääsiäisen mahakipuihin pääsiäiskoristeet?

27.4.2023   Jos elämässä tuntuu olevan paljln sellaista, mikä painaa, esim ihmiskontaktien tyylilaji aiheuttaa jotakin mahakivun tapaista, niin sellaiset asiat ovat usein paremmin toisella paikkakunnalla, jonne itse ehkä sopisi paremmin. Eli vaikute muilta paikkakunnilta tai muutto hyvin sopivalle paikkakunnalle voisi auttaa.


"a45.   6th of May 2023   After my apricot poodle died, fot two years now I have tended to get stomach aches if someone else is ill or if there is some thing bothering me. First it was because it had been so easy and comfortable to be with my poodle who was considerate toward feelings, later others just tended to get too close compared to how uncobsiderate they were. But as I have remember my lufe in my twenties, I had also some stomach ache like feelings then, but mostly it wasn't pain, it was just a mark that one cannot be so closely with those things in life or in the world since they aren't so good for a feeling being. I guess that with sporty ways of living one has much less aches, since one does not stop to be with things, one just bypasses them but experiencing fully but more from a distance while living a sporty kind of life. "

8.5.2023   Jos tulee mahakipuja jonkunmaalaisesta vaikutteesta, auttaa, kun ei pidä ollenkaan niin tiiviisti seuraa senmaalaisille ja harrastuu sen sijaan vakavissaan hyväätekevistä kulttuureista, maista ja seuduista. Mutta silloin esim kivuliaan seudun uutisia ei voi itse seurata yhtä tarkkaan. 

Jos jokin aihe painaa, älä ole sen kanssa enää tekemisissä, vaan uppoudu ihan muuhun, esim aivan erityyppisen maan kulttuuriin, joka myös tuppaa olemaan dominantti. 

7.6.2023   Jatkuvaa hyvää oloa vatsan seudulla tuovat hyvälaatuisen musiikin kuuntelu usein, positiivisten tunteiden mukaiset tekemiset, kauniiden arvojen mukainen elämä, kivat liikuntaharrastukset ja elämänviisaus, yleissivistyksen tapaan positiivinen linjaus maailmassa, ja mahdollisesti meditaatio, ystävälliset ihmissuhteet, kiva sisustus ja luonnon kauneus, kenties viisaat kirjat ja vaihtelevuus urautumisen sijasta. 

12.6.2023   Erilaiset elämäntavat, elämäbarvot ja laatutasot ympäristön vaalimisessa tuovat eri määrin viihtyisää elämää. Jos elelet itseksesi omalla laatutasollasi ja kulhet sitten sitä reittiä, mikä on omilta jäljiltäsi, se luultavasti tuottaa tutuntyyppisen sinulle ominaisen tunnelman, joka arvoistasi riippuen on skriikmallisen toimimaton ja sairastuttava, tai työteliään ei-niin-laadukkaan mutta yseimmiten toimivan tekemisen tapaan kraah-mallinen, tai jos llet elämänviisautta harrastava niin tunnelmallisen toimiva. Jos sitten jokin asia on huonommin, se voi tuoda mahakipua, tai jos jokin paremmin, niin se tup hyvää mueltä ja lievittää mahakipuja, esim jäätelöannos näin kesällä. Näin elämänarvojaan viisaammiksi painottamalla voi päästä mahakipuisesta elämästä mukavan toimivaan elämään. 

27.9.2023   Jos joko itse tai joku lähistöllä liikkuva käyttää esim työnsä kapeaa teoriaperspektiiviä käskevästi kuin se olisi kaikki, mitä maailmasta voi tai tarvitsee ymmärtää, niin siitä voi tulla kovia mahakipuja, jotka kai alkavat kuin jokin kouraisisi mahaa muttei selvyyttä että mikä. Siihen auttaisi hänen käyttää koko maailmankuvan laajuista kuvaa ja ymmärrystä siinä itse, eli rakenteet hahmottava maisemakatse ajattelutyyppinä ja hyvän toivominen maailmassa ja reilu peli sekä oman yleissivistyksen parantaminen hyvällä laadulla arvoina. 

23.12.2023   Jos elät paikkakunnalla, joka tuo useimmille siellä asuville tai esim jossakin opiskeleville mahakipuja, niin se ehkä korjaantuu paikkakunnalla tai ko paikan maailmankuvassa ja arvomaailmassa kannatetun tyyppisillä asioilla, jotka ovat viisaampia elämänviisauden tai taitojen kannalta. Joillekin tämä on esim tside tai perinteinen sisustus tai sivistyneet näköaloja avartavat kurjat, kun taas toisille ruokatauko, helpompi taitotaso, vaatteet, ym. Myös matkailu, matkamuistot, ammattialan tenho ilman kireyttä, kaupan tuotteet, vapaa-aika ja muut tarpeelluset ammattialat esim käytännön alat, sekä ihan kiva sillä suunnalla oleva esineistö esim roskat jotka eri materiaaleja, muotoja tms, esim paperisilppu, jaa "e-silppu" niin kuin mielessäni näitä tekstejäni kutsun, on usein kiva myös, esim joulutontut Christmas gnomes / elves learntalents.blogspot.com .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti